Mamy przyjemność podzielić się z Państwem relacją z niedawno zakończonych warsztatów piekarskich, które odbyły się w pięciu gminach naszego obszaru: Grudusku, Krzynowłodze Małej, Szydłowie, Regiminie oraz Mieście Przasnysz.
Pod fachowym okiem Krzysztofa Jaworskiego oraz Adama Jaworskiego, uczestnicy mieli okazję zgłębić tajniki trzech rodzajów chleba: chleba pszennego-żytniego na zakwasie, chleba mnichów benedyktyńskich oraz zwiebacka.
Serdecznie dziękujemy wszystkim podmiotom i osobom, które przyczyniły się do sprawnego przeprowadzenia zajęć.
Warsztaty nie tylko dostarczyły nowej wiedzy, lecz również sprawiły mnóstwo radości i przyjemności z degustacji. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspaniałe doświadczenie!
Ale to nie koniec! Już wkrótce planowane są kolejne warsztaty piekarskie, które odbędą się w kolejnych gminach z naszego obszaru.
W niektórych z nich są jeszcze wolne miejsca!
Aby wziąć udział, zapraszamy do wypełnienia prostego formularza zgłoszeniowego: https://forms.gle/7jvtjg3fZrkmQ6Lt9
Koordynatorka projektu – Agnieszka Wieremiejuk, tel. 516 184 613
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Operacja pn. „Kreatywni liderzy w działaniu” mająca na celu upowszechniania i zachowania dziedzictwa kulturowego oraz rozwoju produktów lokalnych na obszarze partnerskich LGD, poprzez działania edukacyjne, integracyjne i promocyjne w trakcie trwania projektu współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.