W ostatnim czasie odbyły się one w gminach: Krzynowłoga Mała, Karniewo, Ciechanów, Grudusk i Stupsk, oraz w Mieście Przasnysz.
Podczas warsztatów uczestnicy mieli okazję obserwować proces wytwarzania wędlin oraz samodzielnie tworzyć smakowite przysmaki, takie jak biała kiełbasa i pasztet. Pod czujnym okiem prowadzących, Krzysztofa Jaworskiego i Adama Jaworskiego, uczestnicy mogli wiele się nauczyć o przygotowaniu wędlin.
Serdecznie dziękujemy wszystkim podmiotom i osobom, które przyczyniły się do sprawnego przeprowadzenia zajęć.
Koordynatorka projektu – Agnieszka Wieremiejuk, tel. 516 184 613
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Operacja pn. „Kreatywni liderzy w działaniu” mająca na celu upowszechniania i zachowania dziedzictwa kulturowego oraz rozwoju produktów lokalnych na obszarze partnerskich LGD, poprzez działania edukacyjne, integracyjne i promocyjne w trakcie trwania projektu współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.